Blogumdaki kaynak belirtilmemiş tüm yazılar Emre Güney'e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Beklentiler üzerine

By | Leave a Comment
Sizlere ara ara bugüne kadar gelişiminiz için iş görmüş, sizlerin olgunlaşmasında fayda sağlamış, ancak artık sizin ve Bütün’ün geldiği yerde ayak bağı olan bazı kalıplardan -ki her biri birer yüksek araçlardır- söz edeceğiz. Bunlar modern (!) psikolojinizin ve felsefenizin de işlediği ve işledikçe de daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdiği kalıplar, onlara göreyse kavramlardır. 

Sizlere BEKLENTİ hakkında sade bir açılım sunmak istiyoruz. BEKLENTİ, sizi üçüncü boyut dünyanızın düşük, baskılı ve flu düzleminde, bir kayığı denizin ortasında tutan bir çapa gibi tutan araçtır. Sizler özü itibarıyla hep bir şeylerin eksikliğini hisseden, hiçbir zaman tatmin olmayan varlıklarsınız. Elbette ki özleminiz bizlere ve buralaradır. Ancak sizin işinizse o dünyadadır. Siz hem dünyanızda kalmak hem de içinde kendinizi bulduğunuz koordinatlarda yaşamak durumundaydınız. Bunu sağlamanın en önemli yollarından biri de BEKLENTİLER yaratmaktı.

Bu hem fiziksel olarak böyleydi; 

  • Çocuğun tokluk, oyun, sevilme beklentileri.
  • Ergenin, anlaşılma, kendini keşfetme ve ifade etme, sevilme, beğenilme beklentileri.
  • Gencin, iş kurma, ayakları üzerinde durma, kendini gösterme beklentileri.
  • Orta yaşlının, aile kurma, soyunu sürdürme, toplumsal kabul görme beklentileri.
  • Yaşlının, saygı görme, deneyimlerini (!) başkalarına aktarma beklentileri.
  • Nihayetinde herkesin sağlıklı, mutlu, uzun bir yaşam sürme beklentileri.

Elbette hepiniz BEKLENTİLERİNİZİ kendi ve çevresel gerçekliğinize (!) göre şekillendirdiniz, renklendirdiniz, karmaşıklaştırdınız. Ama beklentinin, gelin, doğasının ortak niteliklerine bir bakalım.

  1. Her zaman odak dıştadır. Beklenen her ne ise dışarıdan talep edilmektedir. Özünde içsel gelişim ile ilgili çabalar dahi dışarıda güçlü bir konum elde etme beklentisi ile ilgilidir.
  2. Güç her zaman dışarıdadır. Beklenti ile arzu edilen şey dışardan edinilecek olanla elde edilecek olan güçtür.
  3. Gerçekleşip gerçekleşmemesi her zaman asıl olarak sizin dışınızdaki etkenlere tabidir. Güç teslimi.
  4. Her ne ise, her zaman ona göre şekillenmenize kendinizden uzaklaşmanıza yol açmaktadır. Beklenti bir kap, siz ise onun şeklini alan bir su. 
  5. Her zaman yüzeyiniz ile ilgilidir. Asla özünüze ilişkin değildir. Bu nedenle her beklenti ister tatmin edilsin, ister edilmesin, hep yeni beklentilerle son bulmaktadır. Rüzgârın her esişinde deniz yüzeyinin dalgalanışı gibi 
  6. Bir fasit daire yaratarak sizi bir oyun topu gibi sağdan sola, soldan sağa yuvarlamaktadır. Sizi tesadüfi ve pasif bir hale sokmaktadır.


BEKLENTİ, bir dönem, sizin bulunduğunuz ve size üçüncü boyut diye ifade ettiğimiz dünyanın, sizin için yaşanılabilir bir yer olabilmesi ve tabağınıza koyulan her lokmayı yemeniz ve böylelikle orada bulunmakla murat ettiğinizi yapabilmeniz için bizzat sizlerin burada tasarladığınız bir mekanizmadır -Mekanik algılamayın- Bugüne dek BEKLENTİLERİNİZLE gerekli dramları yarattınız, o dramların içinde yuvarlana, yuvarlana kar topu gibi büyüdünüz. Ancak bugün artık geldiğiniz ve eşiğinde olduğunuz kapıdan BEKLENTİLERLE geçemezsiniz. Ya onları kapıda bırakacaksınız ya da siz kapıda kalacaksınız.



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: